trianTrojuhelniky 2aaaa

Design and Art

DESIGNSUPERMARKET 2014

 

 

V pátek mi to nedalo a řekla jsem si, že když už se blíží ty Vánoce, tak právě na DESIGNSUPERMARKETU mám jedinečnou šanci vybrat dárky pro své blízké. Nebo pro sebe? Kdo by odolal kouskům od Narnish, Mirky Horké, zahraničním Muslim brothers nebo těm nejkrásnějším kabátům od Odivi?
Pokud chcete šperk nebo bižuterii, nesmíte se zapomenout podívat prsteny Evy Růžičkové nebo novou kolekci Janji Prókic! Kvalitní kožené tašky každoročně nabízí značka PLAYBAG. Pro to nejvonavější mýdlo si zajděte do stánku Soap. Na diáře do Papelote! Pokud hledáte kvalitní čtení nesmíte vynechat místní bookshop, kde najdete publikace o designu a výtvarném umění nebo pohádkové knihy pro ty nejmenší. A na dobré koláče a kvalitní kávu do stánku Original Cofee.

Každý den můžeme take využít doprovodný program v rámci výstavních projektů, přednášek a workshopů.

Vše končí závěrečným večírkem! Který jako každý rok, rozhodně stojí za to. Ti z vás, kdo jste nestihli akci navštívit, těšte se opět za rok!

Ve čtvrtek 11. prosince odstartoval 8. ročník designSUPERMARKETU, největší prodejní přehlídka současného designu. Proběhl v renesančním Domě U Minuty na Staroměstském náměstí. V posledním půlroce jsme zde mohli shlédnout tři designové akce: říjnový Designblok, listopadový Designweek a nyní přišel prosincový Designsupermarket. Osobně akci hodnotím 10/10. Atmosféra U Minury je jedinečná, skvělá venkovní instalace, příjemná hudba, vánoční atmosféra, ale hlavně kvalita vystavujících produktů je fajn! Nabízí se výběr tvorby autorů a značek nejen českého i zahraničního designu. Najdeme zde oděvy, šperky a další předměty, u kterých hraje design významnou roli.

Ve středu jsem odstartovala začátek celé akce vernisáží. Po jednom patře jsem byla tak unavená prodíráním se mezi lidmi, že jsem si raději zaběhla pro pivo OKOLO a bavila se s přáteli na venkovním ochozu, kde vytváří naprosto neskutečnou atmosféru nainstalovaná diskokoule, která odráží růžové světlo po celém atriu. Trochu jsem si zatančila v 1. patře, kde každý večer hrajou Djs.

Ve čvrtek jsem akci opět navštívila a to sice jako suverénní návštěvník. Posbírala jsem potřebný materiál, udělala si tipy na vánoční dárky.